Smådyrsklinik

Klinikken fungerer hovedsageligt som dyrlægepraksis for familiedyr nær Nordfyn og omegn. Vi har mange års erfaring i håndtering og behandling af hunde, katte, gnavere og fugle.

I vores smådyrsklinik beskæftiger pt. 2 dyrlæger samt 2 veterinærsygeplejersker. Se personale her.
De fleste af vores ansatte har været hos os gennem en årrække, så I bliver altid mødt af "et kendt ansigt", når I møder op på vores klinik.

Du er altid velkommen på vores klinik, og vi sætter pris på at du kommer forbi med dit kæledyr - også når det er raskt - evt. for at blive vejet, eller bare for at få en godbid.

Otterup Dyreklinik tilbyder:

  • Konsultationer efter aftale
  • Helbredsundersøgelse og vaccinationer
  • Kirurgisk behandling
  • Røntgenundersøgelser
  • Ultralydsscanninger
  • Øre- og tandbehandlinger
  • Laboratorieundersøgelser
  • Hjælp ved problematisk adfærd hos hund og kat
  • Individuel rådgivning i forbindelse med salg af foder og plejemidler

Konsultationer og udredninger hvis dit dyr er blevet sygt

Vi har tidsbestilling til konsultationerne, for at gøre ventetiden så kort som muligt, og for at sikre at vi har den nødvendige tid sat af til hver enkelt patient. Hvis du bare skal bestille en tid, kan du ringe på hverdage mellem kl. 7-17. Fredag dog 7-16. Hvis du derimod ønsker at tale med en dyrlæge først, bør du ringe mellem kl. 7-9.
Selv om vi har travlt, kan vi næsten altid få tid til at kigge på dit dyr - bare du lige ringer først

Helbredsundersøgelse og vaccination

Vi undersøger altid dyret inden vaccination, så vi sikrer os bedst muligt at det er raskt og således får det fulde udbytte af vaccinen.
Vi anbefaler vaccination af hvalpe og killinger ved 8-12 ugers alderen (afhængig af moderdyrets vaccinationsstatus) og igen 4-6 uger senere. Herefter anbefales årlige revaccinationer.

- Kattene vaccineres rutinemæssigt mod:

Panleukopeni (Kattesyge, som er en potentiel dødelig virusinfektion) - Calicivirus (Katteinfluenza) - Rhinotracheitis (Herpesvirus) - Leukæmi.

- Hundene vaccineres rutinemæssigt mod:

Distemper (Hundesyge) - Hepatitis (Smitsom leverbetændelse) - Parvovirus (Tarmbetændelse, ofte blodig) - Parainfluenza (Kennelhoste, virusdel) - Leptospirose (Bakterie som kan smitte til mennesker) - Bordetella bronchiseptica (Kennelhoste, bakteriedel).
 

Skal du have dit kæledyr med udenlands, skal det vaccineres mod Rabies (Hundegalskab) og vi skal udstede et kæledyrspas.
Se mere under "Rejse med hund og kat" her.

Kirurgiske indgreb

Klinikken er indrettet med en operationsstue, hvor vi kan udføre næsten alle former for kirurgiske indgreb, ligefra standard operationer - som neutralisering af hund og kat - til de mere komplicerede indgreb. Vi udfører operationerne med største omhu og anvender altid de sikreste former for bedøvelse og overvågningsudstyr.

Røntgenundersøgelser

Vi er i stand til at tage røntgenbilleder, og v er godkendt af DKK til at tage HD- og AD-fotos. Husk at du skal købe og udskrive en rekvisition via DKK´s hjemmeside, som du skal medbringe ved røntgenoptagelserne.

Rekvisitionerne kan købes og udskrives via dette link:

www.hundeweb.dk

Ultralydsscanninger

Vores scanner bruges ofte til diagnosticering af drægtighed hos hund og kat. (Dette kan gøres fra 25. dagen).
Derudover anvendes scanneren ved mistanke om lidelser i de indre organer - f.eks livmoderbetændelse, blæresten, nyre- eller leverlidelser etc.
Fordelen ved scanneren er, at det er smertefrit for dyret, og narkose sjældent er nødvendigt.

Øre- og tandbehandlinger​
Ved tilbagevendende øreproblemer er det ofte nødvendigt at få renset ordentligt op i hundens eller kattens ører. Dette gøres i fuld narkose efter aftale.
Vi udfører tandrensninger på hund og kat, hvilket også kræver fuld narkose. På klinikken har vi avanceret tandudstyr, og renser tænderne v.h.a. ultralydsrenser. Herefter poleres tænderne, for at sikre en jævn overflade, så tandsten ikke så nemt kan sætte sig fast igen.

Vi laver også tandfyldninger ved behov for dette.​

Laboratorieundersøgelser
Vi har et mindre laboratorium på klinikken, hvor vi kan undersøger blod, urin, fæces m.m.
Derudover har vi et godt samarbejde med Vet Med Lab, som afhængig af undersøgelsens art, giver os svar i løbet af 1-2 hverdage.

Adfærdsbehandling af hund og kat på Fyn

 

Vi giver gerne gode råd omkring hunde- og katteadfærd generelt. Men er der tale om problematisk adfærd (aggressivitet, angst, urenlighed eller lign.) er det nødvendigt med en grundig udredning af dyrets adfærd, herunder en analyse af selve situationen, dyrets omgivelser samt tidligere erfaringer, for at finde frem til den grundlæggende årsag. -Herefter kan vi arbejde på at løse problemet, og derved få den uønskede adfærd erstattet med ønsket adfærd.

Allerhelst vil vi naturligvis forebygge at problemerne opstår. 

Vi giver individuel rådgivning i forbindelse med salg af foder og plejemidler til dit dyr. Hill's og Royal Canin til hunde og katte.

Derudover sælger vi diverse specialartikler til både hund og kat, bl.a. det enestående hundelegetøj fra Triple Crown, og lækre kalveskindsseler, halsbånd og liner fra Timely kollektionen. Nu er vi også blevet forhandler af Julius-K9 selen. -Læs mere her på siden under "Tilbud".

​Mangler du et smart hunde- eller kattetegn, kan du vælge mellem rigtig mange flotte modeller fra Red Dingo.

​Kom ind og kig i vores  butik. Har vi ikke hvad du skal bruge, kan vi ofte skaffe det hjem i løbet af nogle få dage.

Ved akut behov for dyrehjælp i Odense og omegn, kan du kontakte os på:

+45 6482 1212

Otterup Klinikken

Otterup åbningstider

Man - Tor: 08.00 - 17.00​

Fre: 08.00 - 16.00​

Telefontid fra kl. 07.00​