Sterilisation af hund i Otterup

Når en hund bliver steriliseret er det som udgangspunkt for at sikre, at tæven ikke kommer i løbetid og evt. bliver drægtig.
Der er en fordel ved at sterilisere tæven mellem 1. og 2. løbetid. Derved reduceres risikoen for udvikling af brystkræft senere i livet betragteligt.
Venter man med at sterilisere tæven til senere i dens liv, fås stadig en nedsat risiko, men ikke i så høj grad.
Overvejer du at få den hund steriliseret, er du meget velkommen til at kontakte os på tlf. +45 64 82 12 12 for nærmere rådgivning omkring fordele og ulemper ved sterilisation.

Hvordan foregår en sterilisation af hund?

Når hunden ankommer til klinikken, bliver den vejet og dyrlægen lytter til hundens hjerte og lunger. Derefter får den en beroligende indsprøjtning.  
Du er velkommen til at blive på klinikken i Otterup, mens din hund falder til ro.
Derefter tager vi os af den, lægger den i narkose.
Hunden er under fuld overvågning under hele forløbet med operation og opvågning og perioden efter opvågning. Hunden ligger hele tiden på en varmepude, så den ikke bliver afkølet.

Hvad skal du vide efter sterilisation af hund?

Vi sender først din hund hjem, når den er vågen igen, men den er naturligvis stadig træt efter narkosen. Derhjemme bør hunden opholde sig i rolige og trygge omgivelser og du bør ikke efterlade den alene hjemme før dagen efter operationen.
De første par uger efter operationen bør hunden holde lidt i ro, ikke løbe frit eller gå til Agility eller andre krævende fysiske aktiviteter.
Hunden får noget smertestillende med hjem, som hun skal have de første 4-5 dage efter operationen.
Hold øje med, at hunden ikke slikker på operationssåret, da det kan medføre irritation og evt. senere betændelse i såret. Du bør dagligt kigge på operationssåret og sikre dig, at der ikke kommer rødme og hævelse omkring det. Er du på nogen måde i tvivl, så ring endelig til os på tlf. +45 64 82 12 12

Fordele ved at sterilisere hunde

•    Uønskede løbetider undgås
•    Uønskede hvalpe undgås
•    Risiko for brystkræft minimeres
•    Risiko for livmoderbetændelse undgås helt
•    Udvikling af evt. indbildt graviditet, der kan påvirke hunden både fysisk og psykisk, undgås.

Ulemper ved sterilisation af hunde

•    Der er risiko for vægtforøgelse og man skal derfor være opmærksom på, om hunden tager på.
•    I sjældne tilfælde kan forekomme pelsforandringer.

Kemisk sterilisation af hunde

Hvis man ikke ønsker kirurgisk sterilisation, kan man i stedet give hunden en hormonindsprøjtning hver 5. måned. Derved kan man undgå løbetid.
Behandlingen anbefales kun i tilfælde af, at man senere ønsker hvalpe, men rent fagligt anbefales kirurgisk sterilisation, hvis man ved, at man ikke ønsker hvalpe, da, hormonbehandlingen har ulemper som f.eks. risiko for brystkræft og livmoderbetændelse, hvis dette skulle ske, kan det ende med at du bliver nødt til at aflive din hund, alt efter din hunds tilstand .